Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

15 Bin Genç Çiftçiye 30’ar Bir Lira Hibe Desteği

15 Bin Genç Çiftçiye 30’ar Bir Lira Hibe DesteÄŸi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteÄŸi saÄŸlayacak program kapsamında 14 bin 970 baÅŸvurunun hibe almaya hak kazandığını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programıkapsamında 397 bin genç çiftçinin baÅŸvurusunun, illerde vali yardımcısı baÅŸkanlığında oluÅŸturulan Genç Çiftçi Proje DeÄŸerlendirme Komisyonları tarafından deÄŸerlendirildiÄŸini kaydetti.

Åžehitgazi, engelli, kadın ve eÄŸitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı bu deÄŸerlendirmeler neticesinde 11 bin 77’si bayan ve 3 bin 893’ü erkek olmak üzere 14 bin 970 genç çiftçinin hibe almaya hak kazandığını ifade eden Çelik, ÅŸunları kaydetti:

"Bu 14 bin 970 projenin, 10 bin 500 adedi büyükbaÅŸ ve küçükbaÅŸ hayvancılık, 2 bin 30 adedi arıcılık, 525 adedi kanatlı ve ipek böcekçiliÄŸi, bin 915 adedi de meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiÅŸtiriciliÄŸi konularında gerçekleÅŸti. OluÅŸturulan asil-yedek listeler bugün itibariyle Ä°l Müdürlüklerince öngörülen ÅŸekilde ve Bakanlığımız ’gencciftci.tarim.gov.tr’ adresinden ilan edildi. Listeler 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıda kalacak. Asil listede olan genç çiftçiler ile Ä°l/Ä°lçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz’da sözleÅŸme imzalanacak."

Çelik, 3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen projelere, bu yıl için 450 milyon liralık kaynak kullandırılacağını belirtti. 
Gelecek yıllarda söz konusu bütçenin artırılarak, desteÄŸin devam ettirileceÄŸine iÅŸaret eden Çelik, projelerin, uygulamanın her aÅŸamasında Bakanlığın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edileceÄŸini kaydetti. 

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo