Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

13 milyar liralık yol

13 milyar liralık yol

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile birlikte Alaplı ve Ereğli ilçesinde yapımı devam eden karayolu proje çalışmalarını yerinde inceledi.


Alaplı’da Yalı KavÅŸağında sık kazaların yaÅŸanmasının ardından, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇatuoÄŸlu’nun daveti üzerine Alaplı’ya gelen Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Milletvekili ÇaturoÄŸlu, Alaplı Kaymakamı Saim EskioÄŸlu, Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin ve AK Parti Alaplı Ä°lçe BaÅŸkanı Mustafa Yavuz ile birlikte kavÅŸakta incelemelerde bulundular.
Kazaların sürücü ve kırmızı ışık ihlallerinden meydana geldiğini belirten Özendi, çözüm olarak kavşağa gelmeden uyarı sarı ışık ikaz tabelalarının konulacağını söyledi. Özendi, ayrıca söz konusu alanla ilgili proje çalışması yapılarak dalçık modeli üzerinde de çalışma yapacaklarını söyledi.
Köprülü kavşak mahkeme sonucunu bekliyor
ÇaturoÄŸlu ardından Bölge Müdürü Hüsamettin Özen’le birlikte EreÄŸli Devlet Hastanesi kavÅŸağında incelemelerde bulunmak üzere EreÄŸli’ye geçti. Burada EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, parti yöneticileri ve karayolları yetkilileri ile birlikte, EreÄŸli Devlet Hastanesi, EreÄŸli Zonguldak Yolu, EreÄŸli Çevre Yolu ve Åžehirlerarası terminal baÄŸlantı yolunu birleÅŸtiren ve yapımına hukuki sorunlar nedeniyle ara verilmiÅŸ olan köprülü kavÅŸakta incelemelerde bulundular.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile birlikte, Alaplı ve Ereğli ilçelerinde bir dizi incelemelerde bulunduklarını söyledi.
Hastane kavÅŸağı ile ilgili hukuki bir sürecin ortaya çıktığını ifade eden ÇaturoÄŸlu şöyle konuÅŸtu: “Geçen yıl 19 Temmuz’da Karayolları Bakanlar Kurulundan acele kamulaÅŸtırma çıkarttı. Bundan sonra hukuki süreç devam etti. Karayolları Bölge Müdürümüz ödenek talebini yaptı, ödenek geldi. Ödenek hesaba yattı. Bir karar yazılacak, mahkemenin kararı, onu bekliyoruz. Ondan sonra da inÅŸallah bir 1,5 ay içinde fiziki düzenleme bitecek, ondan sonra da bir iki ay içinde asfaltı dökmek suretiyle EreÄŸli ve çevre ilçelerdeki vatandaÅŸlarımızın hizmetine burayı kazandıracağız. Hedefimiz, arzumuz bu.”
Çevreyolu projesinde sona gelindi
Ayrıca burada devam etmekte olan bir çevre yolu projesi bulunduğunu ifade eden Çaturoğlu şöyle devam etti:
“Onun da büyük bir oranda proje çalışmaları bitti. Sadece Kepez mahallesinden geçen bölümünde muhtarımız ve vatandaÅŸlarımızın talebi üzerine bir proje deÄŸiÅŸikliÄŸine gidildi. Mahallenin içinden geçiyordu, biraz daha dışarı alındı. Proje çalışmaları bittiÄŸi takdirde hemen ihalesi yapıldığında buradan Alaplı’ya, EreÄŸli’den Zonguldak’a gitmek çok kolay olacak. Bir kısmı tünelle geçilecek. BittiÄŸi takdirde çevre il ve ilçelerdeki vatandaÅŸlar buraya rahat ulaÅŸabilecek. Hem de daha önce Alaplı’dan kalkan bir otobüs, EreÄŸli, devamında Zonguldak’a üç buçuk saatte giderken, EreÄŸli Zonguldak arası yarım saate, bir 10-15 dakika da Alaplı payını düştüğünüzde, Alaplı’dan yola çıkan biri Zonguldak’a 40-45 dakikada ulaÅŸabilecek.”

“Yolların kralı deÄŸil kuralı olur”
Yolların coÄŸrafi yerleÅŸim birimlerini yaklaÅŸtırdığını, insanlara büyük zaman tasarrufu saÄŸladığını belirten ÇaturoÄŸlu ÅŸunları kaydetti: “Ama bizim baÅŸbakanımızın bir sözü var; ’Yolların kralı olmaz, kuralı olur’ diyor. Yolların fiziki ÅŸartları ne olursa olsun, vatandaşımızı kurallara uymaya davet ediyoruz. Yollar ne kadar iyi olursa yapılsın, kurallara uyulmadığında nasıl can kayıplarına yol açtığını gördük. Alaplı’da bir tır sürücüsü kırmızı ışığa uymadığı için bir aracı aldı fırlattı. Bir kardeÅŸimiz orada vefat etti, biri yaralandı. Daha önce de buna benzer kazalar oldu, demek ki kurallara uymak gerek. Ezcümle dediÄŸimiz budur.”
Çaturoğlu, mahkeme sürecinin tamamlanıp, kararın yazılması noktasında girişimlerde bulunacaklarını da söyledi. Bu arada, Köprülü Kavşak ile ilgili acele kamulaştırma davası duruşmasının Çarşamba günü yapılacağı kaydedildi.
EreÄŸli-Zonguldak ve EreÄŸli-Devrek yolu 2018’de bitiyor
Bu bölgedeki önemli yatırımlardan birinin EreÄŸli Zonguldak yolu olduÄŸunu ifade eden ÇaturoÄŸlu “Uzun süredir devam ediyor, son bir iki yılda büyük bir gayretle toparlanma aÅŸamasına geldi. Ä°nÅŸallah 2018 yılında tamamını teslim edeceÄŸiz” dedi.
ÇaturoÄŸlu, EreÄŸli Devrek Yolu ile ilgili olarak da, “EreÄŸli Devrek yolu da planlandığı zamanda bitecek. Projesi satıh kaplama olarak çıkmış, onu sıcak kaplama asfalt yapacağız. Karayolları böylece büyük oranda Zonguldak’ta çalışmalarını bitirmiÅŸ olacak. Karayolları Zonguldak’a özel önem veriyor, devam eden 3 milyarlık yatırım var. Projelendirilenlerin hepsinin ihale edilmesiyle 13 milyarlık bir yatırım olacak” dedi.
Zonguldak’ta yollara 13 milyarlık yatırım
Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi de “EreÄŸli Zonguldak yolu bu yıl bitecek, Kozlu’ya bir kavÅŸak yapıyoruz, onu ayrı tutmak kaydıyla, inÅŸallah EreÄŸli Zonguldak arası, kamulaÅŸtırma yeniden engel çıkarmazsa sene sonuna tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Devrek EreÄŸli yolu bittikten sonra oranın çok fazla trafik alacağını düşündüğümüzden, sıcak karışım asfalt yapmayı planlıyoruz. Eski parayla 13 katrilyonluk yatırım yapıyoruz. Son iki, iki buçuk yılda Zonguldak Çevre Yolu, EreÄŸli Çevre Yolu, Zonguldak Kilimli Yolu, bunların hepsi projelendiriliyor. Hepsi on milyar lirayı geçecek” ifadelerini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo