Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

12 GALERİCİNİN İŞ YERİNE MÜHÜR VURULDU !..

12 GALERÄ°CÄ°NÄ°N Ä°Åž YERÄ°NE MÃœHÃœR VURULDU !..

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaklaşık bir yıl önce Ä°stasyon Caddesi’ne yerleÅŸtirilen galerici esnafının dükkanlarına mühür vuruldu. Esnaflar tepki amaçlı köprü trafiÄŸini kapatırken Çaycuma Belediye BaÅŸkanı Bülent Kantarcı ise her ÅŸeyin kanuna göre yapıldığını ifade etti.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaklaşık bir yıl önce Ä°stasyon Caddesi’ne yerleÅŸtirilen 12 galerici esnafına Çaycuma Belediyesi tarafından yaklaşık 4 ay önce dükkanlarının boÅŸaltılması tebliÄŸ edildi. Dükkanları boÅŸaltmayan 12 esnafın dükkanına zabıta ekipleri tarafından mühür vuruldu. Dükkanlarına mühür vurulan 12 esnaf tepki amacıyla Çaycuma Köprüsü'nü trafiÄŸe kapattı. Yaklaşık yarım saat kapalı kalan köprüde metrelerce araç kuyruÄŸu oluÅŸtu. Eylemin yapıldığı yere gelen Çaycuma Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, esnaflarla konuÅŸarak onları ikna etmeye çalıştı. Yapılanın yanlış olduÄŸunu ifade eden emniyet müdürü esnaflara araçlarını kaldırmalarını istedi. Ä°kna çabalarının ardından esnaflar araçlarını kaldırarak eylemine son verdi.

Başkanın yaptığı duruma tepki gösteren galerici esnafları "Başkan bize dedi ki köprünün diğer tarafına geçin, hareketsiz olan istasyon mahallesine geçin, size karışmayacağım. Buranın trafiğe aksatmayan yer olduğunu belirtti ama bu sefer bakıyoruz ki burası olmadı başka yere geçin dedi. Çarşıdan bizi buraya İstasyon Mahallesi'ne taşıdı. Sonra da 'terminal içerisindeki dükkanlara yerleşin' dedi. Sonra da 12 dükkanı mühürledi. Asıl sıkıntımız şu; belediye başkanının önerdiği dükkanların her biri harabe içinde, çoğunun kanalizasyonu patlamış ve içine akmış durumda. Biz burada 500 TL kira verirken CHP Belediye Başkanı Bülent Kantarcı söylediği yerlere 3 bin TL kira istedi. Şu an hepimiz mağdur olduk, hepimizin bakmakla sorumlu olduğu ailesi, çocukları var. Elimizden bir şey geliyorsa yapalım. Ama şu 3 gün içerisinde yazılı evrak gönderip hiçbir dükkana mühür vurulmaz. Yerleşip yaşayın dediği dükkanlarda içler acısı halde. Ben 30 yıllık esnafım ve hayatımda böyle bir belediye başkanı görmedim. Yıllardır dışarıdan araba alırım, hiçbir yerde böyle bir şey duymadım, görmedim. Bize bu konuda yardım ve destek istiyoruz. Yoksa biz daha büyük eylemlere meyil vereceğiz. Biz kaçakçı değiliz, kaçak mal satmıyoruz. Herkesin borcu, harcı var. Dükkan kapatmak, mühürlemek ne demek? Zaman versin bize 5-6 ay gibi. Bize madem oraya geç diyor, düzenleyip yapsın versin" ifadelerini kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaycuma Belediye BaÅŸkanı Bülent Kantarcı ise her ÅŸeyin kanuna göre yapıldığını ifade ederek "Biz Çaycuma’nın her yönüyle planlı bir kent olması için çalışıyoruz. Bunu yaparken de yasal mevzuata sıkı sıkı baÄŸlı kalıyoruz. Biz dahil Çaycuma’da hiç kimse aklına estiÄŸi gibi bir iÅŸ yapamaz. Ortada yasa var, hukuk var. Oto galerileri ile ilgili bakanlığın yayımladığı çok açık bir genelge var. Orada, ‘Oto galeriler konut olarak kullanılan yerlerin altında olamaz' deniyor. Dolayısıyla mevcut galerilerin birkaçı hariç tamamı bu ÅŸarta uyamadığı için ruhsatsız çalışıyor. Biz sorunu çözmek için onlara teklif getirdik. 'Terminal alanını galericiler sitesi haline dönüştürelim, size 1 yılı bedelsiz 10 yıllığına kiralayalım’ dedik. Kabul etmediler. Onlarla defalarca görüştük, talepleri doÄŸrultusunda kimi deÄŸiÅŸiklikler yaparak yine ihaleye çıktık. Yine ihaleye giren olmadı. ArkadaÅŸlar ne bizim talebimizi kabul ediyorlar, ne de kendileri bir çözüm sunuyorlar. Ama görüşmelerimiz halen sürüyor. Ãœmit ediyorum ki kısa süre içinde birlikte bir çözüm üreteceÄŸiz. Herkesin yasalara uygun ÅŸekilde çalışmasını saÄŸlayarak Çaycuma’da bir sorunu daha çözeceÄŸiz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın1
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo