Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

103 Madenci Dualarla Anıldı

103 Madenci Dualarla Anıldı

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Kandilli Beldesi’nde Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü maden ocağında 7 Mart 1983 tarihinde meydana gelen grizu patlamasında yaÅŸamını yitiren 103 madenci, facianın 35’üncü yıldönümünde dualarla anıldı.


TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde sabah düzenlenen anma törenine EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Kandilli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, TTK Yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile madenciler katıldı.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunması ile baÅŸlayan törende konuÅŸan GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, ekonomik amborgaların gündeme geldiÄŸi günümüzde taÅŸ kömürünün öneminin bir kez daha öne çıktığını belirterek, TTK’nın tarihinin en düşük işçi sayısı ile en düşük üretimini gerçekleÅŸtirdiÄŸini, bunun önüne geçilmesi içinde işçi açıklarının bir an önce giderilmesini istedi. Demirci, mecliste alt komisyonda görüşülen ve daha önce Soma ve Ermenek’te meydana gelen maden kazasında haytını kaybedenlerin yakınlarından bir kiÅŸinin kamuda istihdam edilmesine yönelik çıkarılan yasanın kapsamının geniÅŸletilerek tüm zamanları içerisine alması gerektiÄŸini vurguladı. TSK’nın Afrin’e yönelik düzenlediÄŸi operasyonlara madenciler olarak destek verdiklerinin altını çizen Demirci, bu kapsamda kendilerinden Afrin operasyonunda kullanılmak üzere talep edilen aracın temin edildiÄŸini ve bu gün Hatay’a gönderileceÄŸini söyledi. Demirci, bu güne kadar madenlerde hayatlarını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet diledi.

Törende konuÅŸan Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu’da madenlerde kazaların ve üzücü durumların bir daha yaÅŸanmamasını dileyerek 35 yıl önceki faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

GMÄ°S Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Ali EÅŸitmez törende Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın kendilerine sahil bandında madenci evi yapılması yönünde söz verdiÄŸini ve madenci evi ihalesinin bu hafta sonu gerçekleÅŸtirileceÄŸini belirtti.

Tören Kur’an-ı Kerim okunması ve dua yapılması ile sona erdi. ​

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo