Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

100'LERCE BİN İMZA TOPLANIYOR (MU)

100'LERCE BÄ°N Ä°MZA TOPLANIYOR (MU)

Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler için imza verme işleminin başlamasının ardından, Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki İYİ ve Saadet partilerinin ilçe başkanları da imzalarını attılar.


CumhurbaÅŸkanı ve 27. Dönem Milletvekilini belirleyecek 24 Haziran seçimlerinde 100 bin imza ile CumhurbaÅŸkanı adayı olabilecek isimler için imza verme iÅŸlemi bugün (4 Mayıs) itibariyle baÅŸladı. Karadeniz EreÄŸli’de de vatandaÅŸlar, EreÄŸli Adliyesi’ndeki ilçe seçim kuruluna giderek CumhurbaÅŸkanı adayı olabilecek dört isim için imza bıraktı. Ä°mza verme iÅŸleminin sürdüğü sırada ise Ä°YÄ° Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Asım Tazegül ile Saadet Partisi Ä°lçe BaÅŸkanı Musa KumaÅŸ, gazetecilere deÄŸerlendirmede bulundu.
TAZEGÃœL: 5 Ä°LE 10 BÄ°N ARASI Ä°MZA
Tazegül, açıklamalarında,  Genel BaÅŸkan Meral AkÅŸener için 100 bin imzayı toplamak istediklerini söyleyerek ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Åžuanda 4 CumhurbaÅŸkanı adayı için Türkiye genelinde 110 bin civarında oy toplandı ve hızla devam etmekte. Biz inanıyoruz ki akÅŸama kadar CumhurbaÅŸkanlığı adayımız Sayın Meral AkÅŸener için 100 bin imzayı bugün tamamlayacağız. Demokrasi adına yapılması gereken bir hareket olduÄŸu için de tüm vatandaÅŸlarımız saÄŸduyulu ÅŸekilde yoÄŸun bir katılım göstererek imzalarını vermeye devam ediyorlar. Ãœlkemiz için hayırlı olsun. Bizim ilçe olarak 5 bin ile 10 bin imza arasında bir hedefimiz var.”
KUMAŞ: İNANCIMIZIN TEMELİ SEVGİ, ŞEFKAT, HOŞGÖRÜ, MERHAMET
Kumaş ise demokratik haklarını kullandıklarını anlatarak şöyle dedi:
“Ä°lçe seçim kurulu bu hizmeti 9 Mayıs ÇarÅŸamba günü saat 20.00’a kadar verecek. EreÄŸli’de yaÅŸayan insanlar olarak bu süreçte demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Saadet Partisi olarak bu süreçte bizim görüş ve inancımızın temeli sevgi, ÅŸefkat, hoÅŸgörü, merhamet, esirgeme ve bağışlamadır. Bundan dolayı öncelikli gayemiz 80 milyon kardeÅŸimizin tamamının saadetini, huzurunu, barışını ve güvenliÄŸini istemek.
Bugün hem ilk gün olması hem de iÅŸ günü olmasına raÄŸmen gayet güzel ve verimli geçiyor. Hafta sonunun daha da yoÄŸun geçeceÄŸini tahmin ediyorum. Türkiye geneli için 1 milyon, EreÄŸli için de 5 bin imza hedefimiz var.”
100 Ä°MZA GEREKEN Ä°SÄ°MLER
Öte yandan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yaptığı açıklamaya göre, 100 bin imza ile CumhurbaÅŸkanı adayı olabilecek isimler Meral AkÅŸener, Temel KaramollaoÄŸlu, DoÄŸu Perinçek ve Vecdet Öz’dür.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo