Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’100 BİN KM ÇOK BÜYÜK RAKAM DEĞİL’

’100 BİN KM ÇOK BÜYÜK RAKAM DEĞİL’

KTÜ Makina Mühendisliği Otomotiv Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bilgin,"İkinci el otomobil alırken kilometreye bakmaktan ziyade aracın dış aksamına, kaportaya bakmak daha mantıklıdır. Yeni nesil motorlu araçlarda 100 bin kilometreler çok büyük rakamlar değil" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makina Mühendisliği Otomotiv Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Bilgin, ikinci el otomobil alırken kilometreye bakmaktan ziyade aracın dış aksamına, kaportaya bakmanın daha mantıklı olduğunu söyledi.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüz teknolojisinde otomobildeki motorların çok gelişmiş olduğunu ve ömürlerinin uzun olduğunu ifade etti.

İkinci el otomobil alırken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler olduğunu vurgulayan Bilgin, "İkinci el araç alırken motorundan, aracın yaptığı kilometreden çok diğer aksamlarına bakmak gerekir" dedi.

Yeni nesil araçların artık çok daha fazla kilometre yapabildiğini kaydeden Bilgin, "İkinci el araç alırken kilometreye bakmaktan ziyade aracın dış aksamına, kaportaya bakmak daha mantıklıdır. Yeni nesil motorlu araçlarda 100 bin kilometreler çok da büyük rakamlar değil. Yani bakımları zamanında ve yerinde yapılmış araçların motorlarının yapmış olduğu kilometre çok önemli değildir, alırken kaportası daha önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo