Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Karadeniz EreÄŸli Kaymakamlığı Ä°lçe Ä°nsan Hakları Kurulu tarafından ‘10 Aralık Dünya Ä°nsan Hakları Günü’ dolayısıyla bir panel gerçekleÅŸtirildi.


Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen etkinlikte Moderatörlüğünü Kdz. EreÄŸli Hukukçular DerneÄŸi BaÅŸkanı Avukat Tayyar Kartal’ın yaptığı Panele konuÅŸmacı olarak ise Zonguldak Barosu BaÅŸkanı Avukat Özel EroÄŸlu, Özel Echomar Hastanesi BaÅŸhekimi Dr. Nevzat ÇimenoÄŸlu, BEÃœ EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Canan Åžahin Tunç ve Aile ve Sosyal Politikalar Ä°lçe Müdürlüğünden Psikolog Kübra Karatay katıldılar.

“Haklarımızı en iyi ÅŸekilde kullanmamız gerektiÄŸini her zaman bilelim”
Kaymakam Nazım Madenoğlu, etkinlik konuşmasında 10 Aralık tarihinin Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle paneli Pazartesi günü gerçekleştirdiklerini söyledi. İnsan haklarının en önemli özelliğinin çalışarak, uğraşarak elde edilen haklar olduğunu belirten Madenoğlu, şöyle dedi:
“Haklar; doÄŸuÅŸtan gelen haklar hariç, kalan tümünün bir uÄŸraşı soncunda elde edildiÄŸini biliyoruz. Magna Carta Bildirgesi ile Ä°ngilizlerin bir anlamda Kral’a baÅŸkaldırdıklarını ve insan haklarının ilk olarak bir belgede yer aldığını biliyoruz. Orada bir mücadelenin sonunda o hakların elde edildiÄŸini söylemeye hacet yok. Batıdaki insan haklarının geliÅŸmesi o bildirge ile baÅŸlıyor, ondan sonra BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin kabul ettiÄŸi Ä°nsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile en somut ve en son ÅŸeklini alıyor.
Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nde hakikaten bugün bile çoÄŸu ülkede yer almayan kadın hakları ile ilgili çok veciz sözler vardır ya da insan yaÅŸamı ile ilgili çok veciz sözler vardır. Bizim kültürümüz yani doÄŸu kültürü gerçekten insan haklarına gerçekten baÅŸka alanlarda olduÄŸu gibi büyük deÄŸer veren bir kültürdür. Anayasamızda da en geniÅŸ ÅŸekilde yerini bulmuÅŸtur. Sosyal haklar, kültürel haklar, siyasi haklar bu hakların kullanımı; kullanımının ancak kanun ile sınırlanabileceÄŸi çok geniÅŸ bir ÅŸekilde yer bulmuÅŸtur. Haklarımızı en iyi ÅŸekilde kullanmamız gerektiÄŸini her zaman bilelim.”
OrtadoÄŸu’yu örnek gösterdi
Zonguldak Barosu Başkanı Av. Özel Eroğlu da, bir süre insan haklarının dünyadaki ve ülkemizdeki tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdikten sonra şu ifadeleri kullandı:
“OrtadoÄŸu’da yaÅŸananları hepimiz görmekteyiz. Libya’da, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta gördüğünüz gibi devamlı un ufak etmenin yanı sıra dinsel, mezhepsel ve etnik ayrılıklar kullanmak suretiyle büyük bir kargaÅŸa yaratılmıştır. Belli baÅŸarılar elde edilmiÅŸ olmakla beraber bu uluslararası sözleÅŸmelerin BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin Ä°nsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yayınlanmasının, Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesinin kurulmasının çağımızda muhakkak insan haklarına çok büyük katkıları olmuÅŸtur ama olmadığı da çok ÅŸey vardır.”

Panel’de Dr. Nevzat ÇimenoÄŸlu da hasta hakları konusunda bilgiler verirken, Doç. Dr. Canan Åžahin Tunç ve Psikolog Kübra Karatay da yine insan hakları konusunda sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler.

-Katılım-
Ekinliğe Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Kd. Dnz. Albay Murat Türken, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan Yalçın, kurum ve daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo