Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

10 ADIMDA STRESTEN ARININ!..

10 ADIMDA STRESTEN ARININ!..

Şimdi Ruhsal Detoks vakti! İşte 10 adımda ruhunuzu günlük streslerden arındırmanın yolu...

“Çok yoğunum, arkadaşlarımla bile görüşecek vaktim yok”, “İş çok stresli, hiçbir şey yapasım gelmiyor” cümlelerini ne çok duyar olduk. Vakitsizlikten, stresten, canımızı sıkan birçok şeyden yakınıyoruz son yıllarda. Arkadaşlarımıza, sevdiklerimize ve kendimize zaman ayırmak artık bir lüks haline geldi. İş, trafik, temel ihtiyaçlar derken monoton bir hayata mahkum olduk. Sadece nefes almak, rahatlamak ve bir parça da eğlenmek hepimizin hakkı.

DEVİR, KENDİ OYUN ALANINIZI YARATMA DEVRİ!

Zor gibi görünüyor ama aslında çok basit. Aşağıda sıralayacağımız maddeleri hayatınıza uyguladığınızda sevdiklerinizle eskisi gibi buluşabilecek, sinemaya gidip kitap okuyabilecek hatta kısa tatiller bile planlayabileceksiniz. Vücudunuzdaki zararlı toksinleri attığınızda nasıl rahatlıyorsanız, ruhunuzdaki fazlalıkları da atmanız size çok iyi gelecek.

Şimdi, 10 günlük bir ’Ruhsal Detoks’ programıyla biraz nefes almanın ve ruhunuzu iyileştirmenin ipuçlarına bir bakalım:

1- YÜZÜNÜZÜ İYİYE DÖNÜN

Öncelikle iyi hissetmeye ve güzel şeyleri görmeye odaklanmak gerekiyor. Bunun için de genelde çevrenizde var olan olumsuz sohbetlerden kaçınmak ve hatta negatif enerji yayan insanlardan uzak durmak ilk kuralınız olmalı.

2- DİJİTAL HER ŞEYE BİRAZ MOLA VERİN 

Zamanınızın büyük çoğunluğunu internette geçiriyorsunuz değil mi? Sosyal medyayla vedalaşmaya hazır olun. Dijital iletişiminizi sadece iş yerinde mail cevaplamak ya da işleri halletmek üzerine kurun. Instagram ya da Facebook hesaplarınıza bir hafta boyunca girmeyin. Göreceksiniz, onlarsız da hayat devam ediyor. Dijitale tabii ki televizyon, oyun konsolları ve tabletler de dahil. 

3- BUGÜN GÜZEL BİR GÜN! 

Her sabah iyi uyanmaya çalışın, aynaya bakın ve gülümseyin, şükredin. Ruhunuzu dinlendirdiğiniz bu süre boyunca kendinizle sık sık konuşun, deneyimlerinizi mutlaka not edin. Tabii ki Word dosyasına değil, en sevdiğiniz defterinize deneyimlerinizi yazın. Geri dönüp baktığınızda bu deneyimin size iyi geldiğini daha iyi anlamak için kayıt altında tutmak şart.

4- OKUYUN, OKUMAKTAN VAZGEÇMEYİN! 

İşten eve dönerken ya da eve vardığınızda mutlaka kitap okuyun. Size ilham verecek, ruhsal gelişiminize katkıda bulunacak kitaplar da olabilir en sevdiğiniz yazarın yeni romanı da. Yeter ki, tek bir şeye odaklanın.

5- GÜZEL GÜNLERİNİZİ HATIRLAYIN! 

Olumsuz düşünmeye ya da iş yerinde stresli hissetmeye başladığınızda hızla en mutlu olduğunuz anları hatırlamaya çalışın. O günlerin üzerine yoğunlaşın. Stresi de ’sadece iş’ deyip geçiştirin. Olumsuz düşünceleri savmanın en iyi yolu, onları bastıracak mutlu günlerini hatırlamaktır, unutmayın.

6- DİNGİNLİĞE HERKESİN İHTİYACI VAR 

Meditasyon, ruhunuzu dinlendirdiğiniz bu 10 günlük sürecin en önemli kısımlarından biri. Tamamen sessiz bir ortamda kendinize yoğunlaşın ve kendinizi dinleyin. “Ne yapıyorsunuz, ne yapmak istiyorsunuz?” gibi soruları kendinize sorun. İnsan kendini her gün yeniden keşfeder. 

7- GEZİN, GÖRÜN, KEŞFEDİN! 

Çok sevdiğiniz bir şey yapın. Sinemaya, tiyatroya, konsere, sergiye gidin. Yepyeni şeyler öğrenin. Bilgi her zaman yeni kapılar açar. Ne zamandır istediğiniz bir atölyeye katılın. Hiç bilmediğiniz bir semtin sokaklarını keşfedin.

8- SEVDİKLERİNİZE SIMSIKI SARILIN 

Yanında kendinizi güvende ve iyi hissettiğiniz insanlarla bir araya gelin. Anne-babanız, kardeşiniz, dostunuz... Bazen insan, kendini birine yaslamak ve sadece ona güvenmek ister. Sonra bir bakmışsınız, o insan sizi iyileştirmiş. İyi hissettiğiniz insanlarınıza sarılın.

9- BEDENİNİZE İLGİ GÖSTERİN 

Bedeninize göstereceğiniz ilgi, ruhunuza da iyi gelir. Daha çok su, sağlıklı yiyecekler ve egzersiz; ruhunuza döndüğünüz bu zamanda sizi daha da enerjik kılar. Egzersiz yaptığınızda vücudunuz endorfin yani mutluluk hormonu salgılamaya başlar. Sabah uyandığınızda küçük egzersizler yapabilir ya da işe giderken belli bir mesafeyi yürüyebilirsiniz. Bu yürüyüşün somut faydasını görmek isterseniz, FitWell’in adım sayar özelliğini kullanabilirsiniz. Gün içinde attığınız adıma denk gelen yaktığınız kalori miktarını gördüğünüzde iyi hissetmemeniz imkansız. Telefona sadece bunun için bakmanızda bir sakınca yok.

10- ERTELEDİKLERİNİZİ ORTADAN KALDIRIN!

Son olarak, ertelediklerinizin listesini çıkarın ve zihninizini siz farkında olmadan sinsice meşgul eden bu işlerden kurtulun. Doktor kontrolü, fatura borcu ve daha birçok şey olabilir. Sırasıyla ertelediklerinizi elediğinizde ne kadar rahatlayacağınızı düşünmek bile görecekseniz sizi motive edecek, zihninizde, hayal gücünüzde yeniliklere yer açacak.

Kaynak: Haber Kaynağı

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo