Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

Siyah akar Zonguldak’ın deresi yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazandır ekmek parası… Bayramımız Kutlu Olsun…


İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında etkinlikler düzenlenen birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü, Zonguldak’ Ereğli ilçesinde de kutlandı.
Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda bazı sivil toplum örgütlerince düzenlenen törende, 1977'deki 1 Mayıs mitingi sırasında çıkan olaylarda yaşamlarını yitiren 34 kişi anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından okunan ortak basın açıklamasında birlik, mücadele ve dayanışma içinde alanlarda olunduğu belirtildi. Pek çok yönde ülke tarihinin en karanlık günlerin yaşandığı öne sürülen açıklamada, özetle şunlar aktarıldı:

YAŞASIN 1 MAYIS
“İşçi ve emekçilerin, sayıları her geçen gün artan erkek kadın, genç yaşlı, çocuk bütün bireylerin dile getirdiği ‘insanca yaşam insanca çalışma koşulları’ talebi aradan geçen yıllara rağmen önemini ve güncelliğini koruyor. İktidar yıllardır yaşanan sorunlara kalıcı çözümler bulmak yerine başta eğitim olmak üzere tüm alanlarda hedeflerine ulaşmak için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Çalışma ve yaşam koşulları ağırlaşmış, işsizlik, yoksulluk, güvencesiz çalışma, iş cinayetleri, kadın cinayetleri, kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel istismarlar belirgin şekilde artıyor. Emek ve demokrasi güçlerine baskı ve şiddet gün geçtikçe artıyor. Faşizm kurumsallaştırılıyor.
Açlık sınırının altında ücrete mahkum edilen ‘geçinemiyoruz’ diyenleriz. Çalışırken ölmek, sakat kalmak tükenmek, istemeyenleriz.  ‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’ diyenleriz. Bize dayatılan vahşi sermaye düzenine karşı işini, emeğini, şekerini, deresini, ormanını, üniversitelerini savunanlarız. Yaşasın işçilerin emekçilerin birliği, yaşasın hakların kardeşliği, yaşasın 1 Mayıs.”
Açıklamanın ardından alanda halay çekildi. Guruplar, Zonguldak’ta ki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere alandan ayrıldı.

 

 

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

Siyah akar Zonguldak’ın deresi yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazandır ekmek parası… Bayramımız Kutlu Olsun…

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo