Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

1’İ TUTUKLU 3 SANIĞIN CEZASI?..

1’İ TUTUKLU 3 SANIĞIN CEZASI?..

Gökçebey ilçesinde uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan ve 4 yıl 2 ay ile 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırılan 1’i tutuklu 3 sanığın cezası, yargılamada mahkemeye yardımcı olmaları dikkate alınarak Yargıtay süreci tamamlanarak karar kesinleşinceye kadar sanıkların tahliyesine karar verildi.

Gökçebey ilçesinde uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptıkları iddiasıyla 1’i tutuklu 3 sanık hakkında Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava sonuçlandı. 

Duruşmaya tutuklu sanık Cemalettin Partlak ile tutuksuz sanıklar Ersin Karağoğlu ile Erdi Aydemir ve avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatları, uyuşturucu imalatı ve ticareti yapmak suçundan cezalandırılmaları yönündeki savcılık mütalaasına karşı savunma yaptı.

Sanık Partlak savunmasında, Gökçebey ilçesinde ikamet ettiğini ve yüklü miktarda borcu bulunduğunu söyledi. 

Çevresinden hint keneviri satışında yüksek para kazancı olduğunu duyduğunu ve bunun üzerine orman arazisine yaptığı ekimden bir miktar hint keneviri elde ederek satış için müşteri aramaya başladığını anlatan Partlak, şunları ifade etti:

"Bir gün kayınbiraderim Ersin Karaoğlu ile kahvehanede karşılaştık. Kendisine böyle bir işe girdiğimi ve müşteri bulma durumunda satıştan kendisine de pay vereceğimi söyledim. O da, ’bir bakayım, araştırayım’ dedi. Daha sonra teyzesinin oğlunun aracılığıyla bütün malı almak isteyen bir müşteri bulmuşlar. Buluştuklarında kendisine numune vermişler ve fiyatta anlaşmışlar. Bir gün sonra da anlaştıkları kişilerle para konusunda anlaşamamışlar. Ben de bir işim dolayısıyla il dışındaydım ve beni aradılar, durumu anlattılar. Ben de kendilerine satıştan vazgeçtiğimi, bu işi yapmayacağımı, döner dönmez bütün malı imha edeceğimi söyledim. Bir gün sonra il dışından döndüğümde evimin önünde bir hareketlilik vardı, polisler evim ve eklentilerinde uyuşturucu madde araması yapıyordu. Bir şey bulamamışlar ve bana ’sende kavanoz içinde uyuşturucu madde varmış, biz öğrendik’ dediler. Ben de kendilerine depo olarak kullandığımız arazideki tır dorsesinin içindeki hint kenevirlerini gösterdim. Zaten o gün o mallar bulunmasaydı ben yakacaktım. Çok pişmanım, tahliyemi talep ediyorum."

Tutuksuz yargılanan Ersin Karağoğlu da kendisinin uyuşturucu kullanıcısı olduğunu ve bunu bilen eniştesinin aramasıyla kendisinin de amcasının oğlu Erdi Aydemir’i aradığını ve müşteri bulması için durumu anlattığını ifade etti.

Erdemir’in müşteri olarak bulduğu kişinin sivil polis olduğunu sonradan anladıklarını kaydeden Karaoğlu, "Benim olayla ilgili bağlantım budur. Zaten alıcılarla para konusunda anlaşılamayınca bu işten vazgeçtiğimi enişteme de aynı gün söyledim. Pişmanım, bir daha kesinlikle böyle işlerin içinde olmayacağım, tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Erdi Aydemir de iş yerindeki arkadaşlarının aracılığıyla bulduğu alıcıyla bir kez bir araya geldiklerini, buradaki konuşma ve pazarlıktan bir gün sonra yaptıkları telefon görüşmesiyle alıcı kişilerin sivil polis olabileceklerinden şüphelendiklerini aktardı.

Kendisinin de kredi kartı borcunu kapatabilmek için böyle bir işe giriştiğini anlatan Aydemir, pişman olduğunu ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Partlak’ın "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 8 yıl 4 ay, tutuksuz sanıkların da aynı suçlardan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. 

Heyet, yine sanıkların mahkemeye yardımcı olmaları, delil karartma ihtimallerinin olmayışı ve olanları aleyhlerine olmasına karşın birebir anlatmaları gerekçesiyle tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo